Ελαφρόπετρα Ψιλή 2-5mm 10lt

Ψιλή ελαφρόπετρα για γεωργική και διακοσμητική χρήση10

3.70 

Διαθεσιμότητα Διαθέσιμο

Κωδικός προϊόντος: 900-613-033 Κατηγορίες: ,
Μάρκες:Grow It

Η κίσσηρη, κοινώς ελαφρόπετρα είναι ένα πορώδες ηφαιστειογενές ορυκτό, χημικά αδρανές. Δημιουργείται από την ηφαιστειακή δράση και το πορώδες του υλικού οφείλεται στα κενά που δημιουργούνται από τη διαφυγή ατμού κατά την ψύξη της λάβας.
Ο ανόργανος χαρακτήρας της, οι κατάλληλες κοκκομετρικές διαβαθμίσεις, η ανθεκτικότητα της στο χρόνο, οι χημικές και μηχανικές ιδιότητες και το χαμηλό κόστος αποτελούν σημαντικά πλεονεκτήματα για τη χρησιμοποίηση της σε πλήθος εφαρμογών όπως η γεωργία (υδροπονικές και μη καλλιέργειες), εφαρμογές καλλιτεχνίας, οι γεωτεχνικές κατασκευές, οι φαρμακευτικές – καλλυντικές χρήσεις.
Η ελαφρόπετρα είναι εύθραυστη, αλλά οι κόκκοι της πολύ σκληροί, γιατί αποτελούνται από πυριτικό υλικό. Γι’ αυτό χρησιμοποιείται σαν άριστο και μοναδικό υλικό στη διαδικασία πετροπλυσίματος υφασμάτων (jeans).
Η κίσσηρη αποδεικνύεται ότι είναι ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό υλικό προσφέρει λύσεις ακόμα και σε δύσκολα προβλήματα εφαρμογών.

Φυσική ελαφρόπετρα 2-5 mm, διαλεγμένη, κοκκομετρικά διαβαθμισμένη, πλυμένη και συσκευασμένη. Το καλύτερο φυσικό υλικό για εμπλουτισμό & βελτίωση φυτοχωμάτων για λουλούδια και φυτά εσωτερικού & εξωτερικού χώρου σε γλάστρες, ζαρντινιέρες, κήπους.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΤΥΠΙΚΗ ΧΗΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

Οξείδιο του Πυριτίου Si O2 71,91%
Οξείδιο του Αργιλίου Al2 O3 12,66%
Τριοξείδιο του Σιδήρου Fe2O3 1,13%
Οξείδιο του Ασβεστίου CaO 1,46%
Οξείδιο του Μαγνησίου MgO 0,32%
Τριοξείδιο του θείου S03 0,03%
Οξείδιο του Καλίου K2O 4,30%
Οξείδιο του Νατρίου Na2O 3,45%
Απώλεια Πυρώσεως 4,53%
Απροσδιόριστα 0,21%

Μπορεί επίσης να σας αρέσει…

Λίστα Επιθυμιών 0
Δες τη λίστα επιθυμιών Συνεχίστε τις αγορές
Scroll to Top